Olika typer av cykelkläder

Olika typer av cykelkläder

Här kikar vi närmare på några av de plagg du kommer stöta på när du ger dig ut på jakt efter cykelkläder. Det viktigaste när det gäller kläder, oavsett väder, är att ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Det finns flera olika sätt du kan klä dig på och alla har sitt sätt att göra detta på. Om du redan har några av de grundläggande plaggen så som cykelshorts och ett antal cykeltröjor, kan du kanske behöva lägga till en ärmlös jacka och ett par armvärmare för att vara redo att ge dig ut på vägarna.

Arm-, ben- och knävärmare

Armvärmare, benvärmare och knävärmare är enkla tillbehör och lycra som bör utgöra hörnstenar i din flexibla outfit. De gör det nämligen möjligt för dig att anpassa dig till olika slags väder. Om du tycker det blir varmt att bära dessa några timmar in på cykelturen, kan du bära dina arm- och knävärmare under den första, kyligare delen av cykelturen. När det sedan blir för varmt kan du enkelt ta bort dessa, rulla ihop dem och förvara dem i en ficka på din cykeltröja.

Långärmade cykeltröjor

När det är varmt nog att bära en lättare långärmad tröja istället för en tjock vinterjacka, har du flera olika designer och material att välja mellan. Det gör att det finns en cykeltröja för alla smaker. Skillnaden mellan en långärmad cykeltröja och en tunnare jacka kan ibland vara väldigt liten.

Baslager

Om du har burit långärmade baslager genom hela vintern är det dags att överväga kortärmade baslager när vädret är varmare. Du kan använda dessa tillsammans med cykeltröjor och armvärmare. Det finns flera olika baslager med en låg vikt som är framtagna för de allra varmaste dagarna, såväl som varmare baslager som är bättre lämpade för cykling i kallare väder.

Kortärmad cykeljacka

En kortärmad cykeljacka kan du ära över en långärmad cykeltröja för att få skydd från vinden under resan till jobbet tidigt på morgonen. Dessa plagg har ofta en låg vikt, är tunna, andas och gjorda av ett material som står emot vinden. Vissa kortärmade cykeljackor har fickor medan andra saknar dessa.