Alla hjärtans dag

Den 14 februari är det alla hjärtans dag eller Valentindagen som det heter från början. Detta är en tradition som härstammar från England och Frankrike då man ville hedra Sankt Valentin som var ett helgon. Just temat med kärlek och romantik uppstod dock inte förrän under medeltiden och ingen är riktigt säker på varför. Om helgonet Sankt Valentin vet man inte heller mycket om, men man vet att han firades så tidigt som i slutet på 400-talet. Man tror att det härstammar från en kristen som dömdes till döden för att ha trotsat Kejsar Claudius förbud att ge unga par en vigsel och att han innan han skulle avrättas, lyckades att smuggla ut ett kort till en dam som också var fångvaktarens dotter.

Det är idag vanligt att man köper en present till sin käresta och vanligast är blommor och choklad. Det finns en hel del bra tips för dig som vill köpa något utöver det vanliga. Du kan till exempel göra ett eget kort och skriva någon fin dikt. Det finns något som heter scrapboooking, där du själv kan dekorera ditt kort på ett eget händigt sätt för att sätta just din prägel på kortet. Om du själv inte är av den poetiska andan, finns det många fina kärleksdikter eller citat att hämta på internet. Om du har en partner som älskar att läsa böcker, finns det många att välja på inom kärlekstemat. Kärlekens språk- andaktsboken av Gary Chapman är en bok som ger dig tips och råd om just språket, både tal och kroppsspråk, när det gäller kärlek. I denna bok finns många bra tips om hur du kommer närmare din partner genom kärlek. För dig som tycker om att vara kreativ, finns pyssel av alla de slag, där du antingen kan göra en fin present och ge bort i alla hjärtans dagpresent eller ge bort själva pysslet till någon annan som tycker om att pyssla.

Det viktigaste när man ska ge bort något till någon man tycker om, för att visa sin kärlek, är inte att det måste vara dyrt och perfekt. Tanken bakom är det som räknas och kanske det räcker med något så enkelt som att skicka ett gulligt sms eller mail till din älskade. Detta kan vara mycket uppskattat, att bara få en bekräftelse på att du älskar personen i fråga. Det finns idag hur många söta och romantiska bilder som helst, att skicka via sms eller mail.

Här kommer ett citat som säger mycket om hur kärleken kan kännas. ” När mina ögon är öppna, ser jag dig. När mina ögon är stängda, ser jag dig och mig.”