Shopping i London

Vem har väl inte haft en dröm om att få åka till London, enbart för att shoppa loss. Om drömmen en gång kommer att besannas, finns det några affärer du definitivt inte får missa.

 

Den första är naturligtvis den välkända butiken Harrods, som ligger i Knightsbridge. Harrods började faktiskt som en grönsaksaffär 1849, men idag har man ett mycket bredare sortiment och du kan hitta det mesta i den 92000 kvadratmeter stora butiken. Butiken är av den storleken att det finns hela 5000 anställda. Det finns kläder till både dam, herr och barn i alla storlekar och många olika märken. Här finns ett sortiment som passar, oavsett om din plånbok är tjock eller tunn. Är du ute efter någon accessoar, hittar du allt från paraplyer och väskor, till solglasögon och slipsar. Vad du än är ute efter, kan du finna det på Harrods.

 

Skönhetsartiklar, mat, vin och souvenirer är även det något som Harrods har satsat stort på. Blir du trött och hungrig under din shoppingtur, finns det en restaurang där man serverar både mat och dryck till ett bra pris. Det du bör tänka på, är att om du ska shoppa på Harrods, har de en klädkod och du måste gå efter den för att få komma in i butiken.

 

När du har shoppat färdigt på Harrods, kan du ta dig vidare till Harvey Nichols, som även denna butik ligger i Knightsbridge. Denna butik grundades av Benjamin Harvey 1831 och var till en början, en enkel klädbutik. När Benjamin dog ca 20 år senare, ingick hans fru tillsammans med Benjamins systerdotters man, James Nichols ett partnerskap och Harvey Nichols blev till. Även om Harvey Nichols inte kan mäta sig storleksmässigt med Harrods, kan du hitta det mesta även här. Kläder, mat, dryck, skönhetsartiklar och mycket mer, finns att köpa i denna härliga butik.

 

En annan butik som visserligen inte är lika exklusiv som Harrods och Harvey Nichols, är Selfridges som du finner på Oxford Street. Denna butik har också ett stort sortiment att välja på, men kanske inte lika mycket som de andra två butikerna. Dock är den väl värd ett besök på en shoppingtur i London. Tänk på att om du vill besöka alla dessa butiker, är det bra att vara i London över en weekend, för att du inte ska missa någonting i dessa underbara butiker.