Trender höst och vinter 2015

När det gäller trender, så kommer det ofta ut mode redan i början av ett år, som sedan är tänkt till höst och vinter. Modeveckan sker alltid ett år före det är dags för att använda sig av de kläder som visats upp. Denna modevecka ger alltid en hint om just trender som är på väg att blomma ut.

Det som kom att vara mest av under modeveckan inför höst och vinter 2015 var mycket 70-tal. Det var polotröjor, byxor som är utsvängda, samt skimrande metallic.

När det gäller polo, så är det på väg tillbaka. Det är inte bara snyggt, utan även värmande i vinter. Det kan användas för att styla lager på lager, eller så investerar du i en mysig poloklänning som värmer gott.

Sedan 70-talet, så har denna stil kommit åter flera gånger. Nu är den åter på uppsving. Det är snygga byxor med rejäl vids, det är sköna pälsar och det är lyxigt bohochic som gäller.

Jeans har alltid varit mode, det är stilen på dem som förändras. Dock är allt ”rätt” från smala korta vida till de numera klassiska pojkvänsjeansen.

En annan trend i vinter är skräddarsytt. Kostymer med tydliga herrinfluenser fast för damer är perfekt.

En annan stil som är stor nu, är asymmetrisk skärning på plaggen. Från koftor, ponchos, till klänningar.

I vinter är det även stort med glitter och glamour. Det ska vara metallic och det ska vara glitter nu i vinter! Och då inte bara på nyårsafton!

En annan modetrend i vinter, är hellånga klänningar. I alla färger och modeller.

En tydlig färgtrend som är helt rätt i höst och vinter är kamel, rost, vinrött, honung, kryddig kanel och saffran. Dessa färger ger nytt liv till höst- och vintergarderoben på allt från skräddade kappor till fuskpälsar och klänningar.