Shoppa på resan

Idag går det att shoppa på nätet, från alla delar av världen, men det slår inte att kunna handla på plats. Att resa är fantastiskt och att shoppa på resan är ännu bättre.

Om du åker till Australien, som är ett fantastiskt land, kan du shoppa en hel del. Dock är det inte extremt billigt, som de kan vara i andra länder, utan ligger ungefär på samma priser som i Sverige

I Australien finns det mängder med marknader, mega malls, outlets och små butiker. Shoppingen i Australien är utbredd och har mycket att erbjuda. Inhemska märken som Billabong och Quicksilver är populärt strand- och surfmode världen över, men med ursprung Australien. Något som är extremt poppis är att inhandla aboriginskt hantverk som tavlor, väskor, boomeranger och didgeridoos för att ta med sig hem. Om du åker till norra Australien så finns möjligheter till att hitta riktigt fina hantverk. Se bara till att det finns intyg på att det är äkta aboriginhantverk.

Om du vill shoppa billigt på din resa, så ska du bege dig till Thailand. Detta är rena paradiset för dig som älskar shopping till bra priser. Sen är det ju ett paradis att vistas i och ha semester i med! När du går runt i Thailand på olika marknader så skall du pruta. Det är endast i varuhusen och en del affärer som har fasta priser. De saker som är mest köpvärda i Thailand är Thailändskt tyg, skräddarsydda kostymer och kläder, guld, hantverksprodukter, rubiner, safirer och handgjorda smycken.

Något som är extremt bra att veta är att det är förbjudet att föra ut Buddha avbilder av alla slag och det gäller även kopior. Om man vill ha med en Buddhastaty, tavla eller något liknande så måste man söka tillstånd för det hos Department of Fine Arts och få en slags licens för detta. Det kan dock ta en extrem tid att få det tillståndet.

Andra populära shoppingdestinationer är London, Berlin, Amsterdam med mera, men det kommer inlägg framöver om dessa fantastiska städer.