Shoppa loss i London

London är en fantastisk stad att shoppa i. Sen ligger det ju relativt nära Sverige, så hit är det perfekt att boka in en weekend. London har mycket att erbjuda, särskilt när det gäller shopping. Med dagens lågprisflyg och att pundet ligger på en bra nivå gör att det går att komma iväg på en weekend både billigt och med många shoppingfynd med sig hem i resväskan.

Oxford och Regent Street är de två största shoppinggatorna i London. Här finns alla butiker som du förväntar dig. Alla de stora kedjorna som H&M, Zara, Gap och Uniqlo varvas med många flagship stores som Nike, Apple och Barbour. Det kan dock vara svårt att hitta bra ställen att äta lunch på här, då det alltid är mycket folk överallt.

Det finns flera bra varuhus i London;

Selfridges & Co – Detta är Londons näst största varuhus. Selfridges ligger på Oxford Street och denna har allt från kläder till heminredning och konfektyr. Om du gillar skor, så ska du inte missa den gigantiska skoavdelningen.

Westfield White City – detta är ett varuhus med ungefär samma utbud som Oxford och Regent Street, men här slipper du både stressen och trängseln. Det är en innerstadsgalleria med alla stora kedjor och varumärken tillsammans med bra restauranger och caféer. Detta varuhus ligger i området White City/Shepherd’s Bush.

Harrods – Detta är Londons största och mest kända varuhus. Harrods hittar du i lyxiga Knightsbridge. Harrods öppnade redan 1835. Det är väl värt att besöka detta varuhus men det är inte billigt att shoppa här. Priserna här höga!

Om du beger dig till Kensington och Kings Road så hittar du mysiga områden för både shopping, promenader och mat. På Kensington High Street blandas mindre butiker med de stora kedjorna.

Notting Hill är mer än bara en stadsdel känd från film. Här finner du mysiga kvarter omringat av huvudgatan Portobello Road. Det finns många små butiker och caféer. Du kan fynda antikt, second hand och nya saker.

Om du är ute efter lyx, flärd och exklusiva märken som Chanel, Louis Vuitton, Mulberry och Prada så ska du bege dig till Bond Street.