Därför är scrapbooking en så viktig konstform

Du kanske redan har provat på scrapbooking? I annat fall kanske du känner någon som har gjort detta? Eller så kanske du helt enkelt tänker att det inte är någonting som du har tid med eller att det inte är för dig? Oavsett vilket har du hittat helt rätt – här berättar vi varför detta är en så viktig konstform. Läs vidare för att få insikt i vilka fördelarna med den är!

4 skäl till att scrapbooking är en viktig konstform för alla människor

De främsta skälen till att alla bör ägna sig åt scrapbooking är:

  • Minnena. Minnen bleknar och förändras över tid. Detta är dock en konstform och ett pyssel som låter dig bevara dem i en bok. Därmed kan du plocka fram dem igen senare i livet för att återuppleva dem samt för att dela dem med andra. På så vis kan du minnas de olika minnesvärda situationerna precis som de var. Du slipper med andra ord att minnet spelar dig spratt.
  • Skapandet. Ett annat skäl till att scrapbooking är en så pass viktig konstform för oss alla är själva skapandet. När du ägnar dig åt denna typ av pyssel får du möjlighet att skapa berättelse och vara kreativ. För vad som faktiskt är bättre än enbart en enskild bild tagen ur sitt sammanhang är själva berättelsen kring fotot. När du pysslar med fotona på detta vis får du möjlighet att skapa berättelser som du senare kan se tillbaka på och därigenom minnas dina erfarenheter på ett detaljrikt sätt.
  • Avkopplingen. Till skillnad från vissa andra hobbyer är denna i själva verket väldigt avkopplande. Genom att pyssla med dina foton och minnen får du möjlighet att koppla av lite grann och unna dig ett avbrott från vardagens jäkt och måsten. Därmed är denna hobby väldigt terapeutisk och du får verkligen fokusera på det du håller på med.
  • Reflekterandet. Ännu ett skäl till att detta är en viktig konstform är det reflekterande som kommer med hobbyn. Att reflektera har visat sig vara viktigt för vårt välbefinnande och vår utveckling. Därför är det viktigt att du tar dig tid att göra detta kring såväl bättre som sämre minnen.