Uppdatera din garderob

Uppdatera din garderob

Att göra en rensning i sin garderob och sedan köpa nya plagg är något som behöver göras lite då och då. Att slänga kläder som är trasiga, skänka sådana som inte passar samt sälja plagg du inte längre vill ha, men fortfarande känns moderna. Efter att du rensat ut din garderob är det bra att göra en inventering av vad du har kvar och vad du behöver köpa nytt av. Om du känner att det blir mycket, skriv ner det i prioritetsordning och dela upp det genom att köpa ett antal plagg per månad.

Om du väljer att shoppa ute i affärer, ta med en vän som du litar på kan vara ärlig, som smakråd. När du ska handla är det även bra att se till att du är mätt, och att du har gott om tid. Att shoppa, kläder eller annat, ska inte göras om du är hungrig eller stressad. Testa alla plagg du tänkt köpa. Om du är osäker i provrummet, på passform eller annat, vänta med att köpa plagget. Häng tillbaka det och gå till nästa butik. Om du passar på att handla ute på rea, köp inget bara för att det är röd prislapp, såvida det inte är ett plagg du ändå hade tänkt dig handla. Impulsköp annars är ofta inte bra.

Om du ska handla på internet, se till att jämföra de olika webbutikerna, utbud, pris, leverans och så vidare. Många webbutiker erbjuder dig att handla på ”konto”, men tänk på att det är en form av kredit, som ska betalas åter och som har ränta. Så shoppa inte mer än vad du ska, bara för att du har möjlighet.

Basplagg är bra att ha i din garderob. Dessa är bra om de håller ganska hög kvalitet. Du kan därmed använda dem flera år. Basplagg är ofta plagg som inte går ur tiden och blir omoderna.