Riktiga mc kläder avgörande för säkerheten

Att köra motorcykel är förhållandevis farligt om man jämför med andra fordon, åtminstone av den anledningen att man sitter helt oskyddad. Just därför är det väldigt viktigt att man klär dig rätt innan man ger sig ut på tur, vare sig det är en kort sådan eller en längre. Mc kläder är framtagna i speciella material och är gjorda just för att ge ett bra skydd.

Rätt material

Ett par vanliga jeans eller andra byxor är inte speciellt slitstarka – dom varken håller eller skyddar den som flyger av en motorcykel i hög hastighet. Mc kläder är gjorda av speciella och slitstarka material, just för att ge ett säkrare skydd. Skinnställ är ett bra exempel, men det finns också andra kraftiga material, som dessutom skyddar mot både vatten och vind, som är vanligt förekommande på mc kläder.

Förstärkta plagg

Förutom att mc kläder håller en speciell kvalitet så är dom också förstärkta, till exempel vid knän och axlar. Man kan se det som ett slags inbyggt skydd – något som alltså är smart att kolla efter för den som är på jakt efter ett bra och säkert ställ att ha på sig på sina turer. Det går såklart att komplettera med lösa skydd om man vill kunna bära sitt ställ även vid andra tillfällen än just när man är ute och kör, men då är det också viktigt att man gör det.

Att tänka på vid köp av mc kläder

Kanske känns det lockade att köpa det snyggaste setet med mc kläder, även om dom inte klassas som riktigt bra. Om så är fallet så finns anledning att tänka om. Den som vill ha riktigt säkra kläder på sina motorcykelturer bör leta efter en CE-märkning. Det innebär att plaggen har gått igenom och blivit godkända vid oberoende tester och därmed lever upp till en viss standard.

En CE-märkning kan liknas vid en kvalitetsstämpel och som för mycket annat så får man det man betalar för. Visst finns det mc kläder för ett par hundralappar men dessa håller sällan samma kvalitet som dom dyrare. Speciellt som nybörjare kan det vara svårt att veta vad man ska välja och det bästa tipset är då att rådfråga i en butik som säljer mc kläder.

Övrig utrustning som gör motorcykelturen säkrare:

  • Hjälm (!)
  • Handskar
  • Ryggskydd