Så appliceras parfym

Så appliceras parfym

Parfym är något som intresserar många. Dofter kan betyda många saker. Dofter väcker minnen till liv och dofter följer ju oss genom livet. En härlig doft kan väcka många positiva känslor och ge självförtroendet en boost och av just den anledning så är det många som vill bära parfym. Men hur applicerar man parfym på bästa sätt? Det ska vi nu ta reda på.

Att hitta rätt parfym är för många ett livslångt projekt. Vissa letar och letar efter sin signaturdoft för att sent i livet äntligen hitta rätt. Andra föredrar att prova olika dofter genom livet. Kanske känner de sig mer blommiga i ung ålder för att senare i livet prova på andra doftprofiler. Inom parfymbranschen finns det något för de flesta. Idag säljs parfym även online, något som gjort att utbudet är enormt. De allra flesta parfymspekulanter kan hitta något som faller de i smaken på de sajter som säljer parfym. Men när man hittat sin drömparfym så gäller det att veta hur parfymen ska appliceras för att få maximal effekt.

Att applicera parfym på rätt sätt

För att en parfym ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att applicera den på rätt sätt. Här kommer tre tips för hur man bäst applicerar en parfym:

  1. Parfymen ska helst appliceras på en pulspunkt. Det är just därför många applicerar parfym på handleden eller på halsen, där finns nämligen pulsådern. Andra ställen där man kan applicera parfym på en pulspunkt är: armveck, knäveck eller bakom öronen. På Pulspunkter är det varmt och det gör att parfymdoften utvecklas.
  2. Applicera en kräm innan parfymen. Om man smörjer in området där parfymen ska appliceras med något fett som vaselin, kräm eller olja så kommer detta skydda porerna från att ta upp parfymen och doften håller då betydligt längre än om du applicerat parfymen direkt på huden.
  3. Applicera på andra punkter än pulspunkter. På de varma pulspunkterna får doften en fin utveckling men doften försvinner dessutom snabbare än om parfymen appliceras på en kallare ställe på huden. Därför kan det vara bra att applicera parfym på några olika ställen om man vill ah en lång varaktighet på doften.