Sminkspegel med belysning – fördelar och nackdelar

Den som sminkar sig dagligen vet hur irriterande det kan vara när ljuset inte är rätt. Smink innebär inte helt sällan att olika nyanser måste bli helt rätt för att resultatet ska bli bra – vilket det inte bli om belysningen inte är rätt. Att sminka sig framför en riktig sminkspegel med belysning ändrar på den saken och det finns många fördelar med att ha en sådan. Men precis som med det mesta finna även nackdelar – läs mer här.

Sminkspegel med belysning – många fördelar

Att sminka sig framför en sminkspegel med belysning istället för framför en vanlig spegel i dåligt ljus kommer göra stor skillnad för resultatet. Den där lilla nyansskillnaden man ofta är ute efter blir rätt om man har rätt ljus.

Resultatet av sminkningen kommer alltså att bli bättre men dessutom blir det enklare även under arbetets gång. Den där irritationen när man inte ser ordentligt när små detaljer så som eyeliner ska läggas blir ett minne blott! En annan fördel är att det finns otroligt snygga modeller att hitta. Förutom att den blir ett bra verktyg fungerar den samtidigt som en stilren inredningsdetalj, som dessutom kan användas för andra saker än bara sminkning.

Nackdelar

Den som är på jakt efter en sminkspegel med belysning kommer att märka att det finns ett väldigt stort utbud av olika modeller och i många olika prisklasser. Det kan vara svårt att välja rätt och här kan det vara bra att veta att man får vad man betalar för. Många av dom billigare varianterna som ligger runt ett par hundralappar är inte att jämföra med dom mer avancerade modellerna. Kvaliteten på själva spegeln kan vara sämre och i vissa fall gör belysningen varken till eller från, ofta för att den i så fall är för klen.

Ska man köpa en sminkspegel med belysning kan det vara klokt att välja bort dom billigaste modellerna – så till nackdelarna hör alltså att en bra spegel kostar en del. Saker att kolla efter när man ska köpa en sminkspegel med belysning:

  • Kvalitet
  • Vilket typ av belysning har den?
  • Batteri- eller eldriven?
  • Garanti

Lägger man lite tid på att jämföra olika modeller, dess egenskaper och även omdömen från andra som köpt samma modell, istället för att köpa första bästa, är chansen större att man blir nöjd med sitt köp. Och även om det innebär ett högre pris brukar både kvaliteten och funktionerna vara bättre.