Fakta om time:matters, WooCommerce & Unifaun

Vad är den röda tråden mellan fraktbolaget time:matters, E-handelsplattformen WooCommerce och logistikplattformen Unifaun? Svaret är ett plugin som heter ”Woo Pacsoft Unifaun”…

Fakta om time:matters

Time:matters är ett tyskt logistikföretag som specialiserat sig på extra snabba leveranser. Till skillnad mot många ordinarie logistikföretag erbjuds speciallösningar både gällande tid och transportmöjlighet. Bland annat har de tillgång till Intercity-Express och Lufthansa Cargo för att kunna erbjuda sina kunder expressleverans.

Fakta om WooCommerce

WooCommerce är ett av de vanligaste E-handelssystemen i världen. Det är ett gratis tillägg till WordPress som kan laddas hem via WordPress egna plugin-katalog. När det är installerat kan sedan ytterligare plugin laddas hem för att systemet ska anpassas. Det kan exempelvis gälla olika betalningslösningar, bokföringsplugin eller kontaktmöjligheter.

Fakta om Unifaun

Unifaun är en internationell logistikplattform vars affärsidé är att underlätta hanteringen av logistikordrar för företag inom de flesta branscher. Via plattformen går det att skapa logistikordrar till time:matters och en rad andra logistikföretag. Dessutom finns en rad tjänster som gör att hanteringen av dessa ordrar blir ännu lättare.

Fakta om Woo Pacsoft Unifaun

Woo Pacsoft är ett plugin som kan installeras till WooCommerce. När det är installerat, och API-nyckel används, kommer det skicka information från kundernas ordrar direkt vidare till Unifaun. Informationen kommer på den logistikplattformen automatiskt användas för att skapa en logistikorder från WooCommerce till fraktföretaget time:matters. Efter att ordern är utskriven används den tillsammans med rätt kolli varpå time:matters kan påbörja frakten.

Kortfakta – Time:matters till WooCommerce

  • Envägsbrygga
    Den brygga som skapas med Woo Pacsoft Unifaun är en så kallad envägsbrygga. Det innebär att informationen som kunderna anger i WooCommerce kan skickas ut från E-handelsplattformen – men att någon information inte kan skickas in.
  • Orderkoppling
    Den tjänst som behövs för att bryggan ska fungera heter Orderkoppling. Vid beställning skickas en API-nyckel ut som sedan anges i detta plugin. Därefter är kopplingen aktiv så länge som företaget väljer att betala för tjänsten. Någon bindningstid finns inte. Det går däremot inte att få tillbaka pengar för den period som ett företag betalat för. De som är osäkra kan därmed med fördel välja att enbart betala för en månad i taget.
  • Aviseringar
    I Unifaun går det att aktivera aviseringar via sms och via mail. Det innebär i korthet att kunden kan följa paketet på sin väg fram till slutleverans.