Populärt att köpa tjänster inom städning i Stockholm

Städbranschen är en av flera som verkligen blommat ut som senaste åren. Det är inte längre bara företag, bostadsrättföreningar och fastighetsägare som köper tjänster inom städning, utan även många privatpersoner. Det finns alltså ett stort tjänsteutbud när det kommer till städning i Stockholm – här kan du läsa mer.

Tjänster för företag

Det finns flera tjänster inom städning i Stockholm, som riktar sig främst till företag och liknande – till exempel fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Vanliga kontors, – och butiksstädningar är väldigt vanligt men även städning i trappuppgångar och större lokaler förekommer. Det företag som köper en städtjänst får helt enkelt hjälp att hålla rent och snyggt!

Tjänster för privatpersoner

Något som alltså blivit väldigt populärt när det gäller städning i Stockholm är dom tjänster som riktar sig till privatpersoner. Detta har pågått under några år men kunderna tycks bli fler och fler för varje år. Kanske beror det på RUT-avdraget, och att man då kan göra avdrag på arbetskostnaden. Med hjälp av detta blir tjänsterna inte så farligt dyra och fler kan unna sig ett nystädat hem då och då.

Flyttstädning är en av dom tjänster som både funnits och brukats flitigt sedan långt tillbaka men idag kan man även köpa punktinsatser, som till exempel:

  • Fönsterputsning
  • Hjälp med tvätt

Andra vanliga tjänster för privatpersoner är storstädning, hemstädning och löpande veckostädning. Dom flesta städföretag erbjuder mer eller mindre skräddasydda tjänster till sina kunder och man kan i och med det själv bestämma vad man vill ha gjort där hemma.

Köpa städning i Stockholm? Tänk på detta

För dig som funderar på att köpa tjänster inom städning för första gången är det klokt att välja städfirma med omsorg – speciellt om dom ska komma in och städa i ditt hem medan du till exempel är på jobbet. Det är viktigt att välja en seriös firma, med bra arbetsvillkor för dom anställda, och som gör det som utlovar sig för att göra.

Det finns flera saker som är enkla att kolla upp för att ta reda på om en firma är seriös eller inte. Tidigare omdömen och referenser är en sak samt att kontrollera F-skatt och organisationsnummer. Tänk också på att be om offerter från några olika firmor innan du bokar in någon – priserna kan skilja sig mycket och man ska inte betala varken för mycket eller för lite.