Så använder du produkterna från SkinCeuticals

Det amerikanska hudvårdsmärket SkinCeuticals är välanvänt bland hudläkare och hudterapeuter men används också flitigt av privatpersoner. Märket tillhör ett av alla dom som använder sig av syror i sina produkter och därmed finns vissa saker man bör känna till och tänka på vid användning.

Kom igång med SkinCeuticals

När det kommer till hudvårdsprodukter som innehåller syror så bör man till en början vara lite försiktig. Det finns naturligtvis inget farligt med detta om dom används på rätt sätt, men det kan däremot ta ett tag för huden att välja sig vid den nya behandlingen. När man börjar använda SkinCeuticals produkter rekommenderas man därför att fasa in produkterna och dessutom att göra det med ett litet antal åt gången.

Räkna med att det tar någonstans mellan 2–12 veckor att välja huden med nya produkter. Anledningen till det stora spannet är för att varje enskilt fall är individuellt. Någon har inga problem att byta märke över huvud taget och märker skillnad direkt, medan någon annan med känsligare hy kan behöva en längre inkörningsperiod. Det är inte ovanligt att man upplever att huden känns sämre än innan men här gäller det att ha tålamod!

Såhär ser SkinCeuticals egna rekommendationer för användning i början ut:

  • Första veckan: Börja första veckan med att använda endast rengöring och ansiktskräm. Vänta tre dagar efter första användningen, och därefter kan produkterna användas varannan dag.
  • Andra veckan: Andra veckan går det bra att lägga till ett serum i rutinen, om man inte upplevt en försämring hittills. Rengöring, serum och ansiktskräm kan nu användas varannan dag, både morgon och kväll.
  • Tredje veckan: Har man fasat in sina nya produkter från SkinCeuticals i lugn takt kan man under den tredje veckan ha en full hudvårdsrutin varje dag, både morgon och kväll.

Annat att tänka på

När man byter från ett hudvårdsmärke till ett annat, i det här fallet till SkinCeuticals, är det alltså viktigt att fasa in dom nya produkterna långsamt. Förutom det kan det också vara bra att läsa på om dom produkter man köpt, så att man vet när och hur dom ska användas, samt vad dom innehåller.

När man använder produkter med syra är det också väldigt viktigt att känna till att man behöver vara extra försiktig med att utsätta sig för solljus. En bra solskyddsfaktor är ett viktigt steg att lägga till i rutinen under dom månader det behövs.