Effektiva städtips för badrummet

Att städa badrummet är både tidskrävande och ganska trist men tro det eller ej – det finns många bra och effektiva städtips som kan göra det hela lite roligare. Låter man det dessutom inte gå för länge mellan gångerna så går det både enklare och snabbare. Här kan du läsa fler smarta tips till den ofta nödvändiga badrumsstädningen.

Städa lite och ofta

Ett städtips som nämns ofta är att det är bättre att städa lite och ofta, än sällan och mycket och detsamma gäller i badrummet. Det är trots allt ett rum många vill ska kännas rent och fräscht och det kan räcka med att göra en liten sak om dagen, till exempel i samband med att man borstar tänderna på morgonen. Veckoschemat kan förslagsvis se ut ungefär såhär:

  • Dag 1 – Torka av handfat och spegel
  • Dag 2 – Göra rent dusch/bad
  • Dag 3 – Skrubba toaletten
  • Dag 4 – Dammsuga
  • Dag 5 – Svabba golven

Följer man detta städtips så slipper man slösa timmar på sin lediga tid för att göra alla ovan nämnda moment i ett svep. Håller man efter noggrant så blir det aldrig riktigt smutsigt och därmed både enklare och roligare att ta tag i.

Att göra en ordentlig storstädning då och då kan dock vara nödvändigt ändå men den blir åtminstone inte lika omfattande om små moment genomförs regelbundet.

Använd ättika och bikarbonat som städmedel

Rengöringsmedel för badrum är ofta väldigt starka, inte särskilt bra för miljön och dessutom ganska dyra. Många av dom medel som finns att köpa lever heller inte upp till det dom lovar, så som att ta bort kalkrester.

Ett billigt, miljövänligt och effektivs städtips är att använda skafferivaror i badrummet! Ättika verkar till exempel väldigt effektivt på kalk och fungerar även utmärkt för att få glas (till exempel duschväggar), speglar och kakel skinande rent – utom flammor och ränder.

Fler städtips för badrummet

Det finns många bra städtips till badrummet och förutom dom ovan nämnda finns många andra bra knep att hitta på nätet. Här kan du söka efter specifika tips som just du behöver hjälp att lösa – kanske att få bort mögel från duschen eller missfärgningar i toaletten. Kollar man runt band olika knep på bloggar och liknande ser man att många rekommenderar ättika, bikarbonat, citronsyra och annat som man ofta har hemma i skafferiet.