Kvinnans bästa vän?

Vissa använder den som hjälpmedel, andra tycker inte att den är nödvändig och några älskar den och måste ha flera att välja mellan. Väskan är en praktisk, snygg och ibland nödvändig accessoar för såväl kvinnor som män. Det finns en hel uppsjö av olika modeller på väskor. Handväska, resväska, bag, sminkväska, magväska och laptopväska är några av alla de prototyper som används flitigt i dagens samhälle. Handväskor används oftast av det kvinnliga könet, men förekommer faktiskt hos män också. Vanligast är den så kallade axelremsväskan, som hängs över axeln för att du ska kunna ha båda dina händer lediga till andra göromål. Men det finns även handväskor som inte har någon rem och som du då får bära i din hand. Handväskan är inte enbart ett snyggt tillbehör till din outfit, utan även väldigt praktisk då du kan ha många saker förvarade i den. Mobil, nycklar och plånbok är några av de saker som man oftast finner i en handväska, buren av en kvinna.

Att handväskor kom till, beror på att kvinnokläder sällan har många fickor och om du stoppar alla dina föremål i dessa fickor som finns, förstörs klädselns helhetsintryck. Handväskor finns i flera olika material, skinn, varierande tyger och även i plast. Handväskor för män finns som sagt också, men de marknadsförs inte som handväskor. Portföljen var den första handväskan som fanns för män, därefter kom handledsväskan som var mycket populär på 1970-talet. Nu finns det handväskor som liknar de modeller som bärs av kvinnor, men är oftast mindre.

Vill du som kvinna ge ett statusintryck, köper du helst en dyrare märkesväska, designad av Gucci, Prada eller Dior. Dessa väskor är dyra, men otroligt snyggt designade. Resväskan är ett nödvändigt ont om du ska resa en längre sträcka. Den första resväskan såg dagen ljus i slutet på 1800-talet då folk kunde börja åka tåg och ångbåt på nöjestrippar. Till att börja med, fick du snäll bära resväskan, men tack vare Bernard Sadow, började man på 1970-talet att tillverka resväskor med hjul och detta gör det mycket enklare för alla resenärer. Nuförtiden finns det så kallade rollaboard, där hjulen är monterade på resväskans kortsida och väskan kan enkelt rullas jämte dig i upprätt läge.

För alla kvinnor som enkelt vill ha med sig sitt smink, finns till deras stora glädje sminkväskan. Den är oftast utrustad med spegel, vilket gör att du kan måla dig vart du än befinner dig. Laptopväskan gör det enkelt för dig, när du vill bära med dig din laptop, men den är ju naturligtvis även ett bra skydd för din laptop. Bagen är egentligen en mjuk resväska från början, men idag används den flitigt av alla människor som tränar på gym eller andra instanser. Bagen gör det enkelt för dig som vill bära med dig träningskläder, handduk, ombyte och hygienartiklar. Visst är det bra att vi har väskor, oavsett om du använder den av praktiska skäl eller som en dekoration.