17 trender som kan göra någon rik?

Förra året, 2014, så gjorde den amerikanske finansskribenten Rob Wile en sammanställning över megatrender som visar vart marknaden och världen är på väg. Kanske kommer inte just du bli rik på de här trenderna, men någon kommer bli det.

Några av dessa trender är;

Mobila betalningar

VARFÖR: Detta är en marknad som växer snabbt och det är många som ger sig in i leken. Bland annat Google, Apple och PayPal arbetar på flera lösningar eller har redan gett sig in på området. Många butiksjättar i USA har även de börjat med detta.

Terapi

VARFÖR: I många utvecklade länder blir befolkningen allt äldre och allt mer stressad. Därför blir fysisk såväl mental terapi allt vanligare.

Robotar

VARFÖR: Robotarna är här för att stanna. Genom automatiseringen kommer det att att kräva många jobb, men också öppna många möjligheter för företag och tjänster. Det här kommer att gynna robottillverkare. Försäljningen av industrirobotar ökade med 25 procent per år mellan 2005 och 2012.

Appbutiker

VARFÖR: Många tunga riskkapitalister menar att allt mer av surfandet flyttar över till appar. Det är givetvis goda nyheter för de som äger appbutiker.

Wearables

VARFÖR: Mer och mer teknik blir bärbar. Bland annat är klädjätten Nike är långt framme i utvecklingen och nyligen köptes virtual reality-prylen Oculus Rift av Facebook för 2 miljarder dollar.

Livsmedel på nätet

VARFÖR: I USA är marknaden för online-livsmedel värd 15 miljarder dollar och Amazon gör sig redo att rulla in sin livsmedeltjänst i ett antal storstäder. Även i Sverige växer marknaden snabbt och nyligen meddelade Ica att de satsar på nätet. Det tillsammans med matkassar gör att någon kommer bli mycket rik på mat!

Musikstreaming

VARFÖR: Affärsmodellerna behöver fortfarande arbetas med en del tills lönsamhet kan nås. Spotify till exempel, dras fortfarande med förluster. Men det råder ingen tvekan om att musikförsäljningen och musiklyssningen har flyttat ut online.